Hírek
főlap levelezés bemutatkozás linkek fotók játszótér közinformáció szociális tudnivalók híreink

Pálfalvai Hírek.

részletek

 


Mennyi is 2011 01.01.-től?

Tudjuk egyáltalán, hogy mennyi a garantált bérminimum? Vagy tisztában vagyunk azzal, hogy mennyi a vakok személyi járadéka? Tisztában vagyunk-e azzal, hogy mekkora a munkavállalók által fizetendő közterhek? És arra, hogy ki jogosult az Időskorúak járadékára? Ugye nem sokan tudnak ezekre a kérdésekre válaszolni. Most egy csokorba összefogtuk, hogy mindenki tisztában legyen mi mennyi 2011-től.

részletek

Forgószínpada lesz Salgótarjánnak

Július elején hozzákezdtek Salgótarján forgószínpadának építéséhez. A több mint tizenötmillió forintos beruházást mindössze egymillió forint önkormányzati támogatással tudták elindítani, a hiányzó összeget helyi cégek és civil támogatók adták össze.

részletek

Két „intőt” kapott Magyarország Brüsszeltől

Több tucatnyi szabálysértési eljárás megkezdéséről vagy folytatásáról döntött az európai uniós szabályok betartatásáért felelős Európai Bizottság az EU-tagországok ellen. Magyarország a kutatási-fejlesztési célú adókedvezmények ügyében és a madárvédelmi jogszabályok kapcsán kapott figyelmeztetést.

részletek

A kormányfő felmentette Horváth Ágnest

A miniszterelnök április 30-i hatállyal felmentette Horváth Ágnes egészségügyi minisztert. Az SZDSZ szerint ez egyoldalú, egyeztetés nélküli lépés volt, ezért a kisebbik kormánypárt frakciója javasolja minisztereik és államtitkáraik visszahívását.

részletek

Jóváhagyta a schengeni bővítést az EP

Az Európai Parlament megszavazta Magyarország és másik nyolc uniós tagállam csatlakozását a schengeni övezethez, így december 21-től megszűnhet a belső határellenőrzés egyebek között a magyar-szlovák, a magyar-osztrák és a magyar-szlovén határon.

részletek

Az adózóknak kedvező és hátrányos adómódosítások

A parlament által hétfőn elfogadott, 2008-tól hatályos adótörvény módosítások az adózók számára kedvező és hátrányos változásokat egyaránt hoznak. A változtatás következtében az szja-kulcsok nem változnak, módosul azonban az adójóváírás rendszere. A kiegészítő adójóváírás megszűnik.

részletek

Gáz- és távhőtámogatás

Tájékoztató a 2008. évi igénylőlap kitöltéséhez (energiafelhasználási támogatás) (pdf, 190kb)

Segítség az energiafelhasználási támogatás igénylőlapjának kitöltéséhez.

Igénylőlap az energiafelhasználási támogatás 2008. évi megállapításához (pdf, 105kb)

Ezt a lapot kell kitölteni a jövő évi gáz- és távhőtámogatás igényléséhez. A szociális tárca felhívja a figyelmet, hogy csak ezen fogadják el a kérelmeket, a tavalyiak nem érvényesek!

Kötelező felelősségbiztosítás: megjelentek a jövő évi tarifák

Meghirdette a 2007. évi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) tarifákat 15 biztosító a Magyar Nemzetben és a Népszavában, a szerződéseket november végéig lehet felmondani, az újak december utolsó napjáig köthetők meg. Tizennégy biztosító díjai közül lehet választani.

részletek

Mennyi is 2008 01.01.-től?

Tudjuk egyáltalán, hogy mennyi a garantált bérminimum? Vagy tisztában vagyunk azzal, hogy mennyi a vakok személyi járadéka? Tisztában vagyunk-e azzal, hogy mekkora a munkavállalók által fizetendő közterhek? És arra, hogy ki jogosult az Időskorúak járadékára? Ugye nem sokan tudnak ezekre a kérdésekre válaszolni. Most egy csokorba összefogtuk, hogy mindenki tisztában legyen mi mennyi 2008-től.

részletek

Módosítják a rendőrségi törvényt

A kormány benyújtja a rendőrségi törvény módosítására vonatkozó javaslatát - közölte a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón Juhász Gábor igazságügyi és rendészeti államtitkár.

részletek

Közlekedik a család

Salgótarján, 2007. október 21. – A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a hétvégén 13. alkalommal rendezte meg a "Közlekedik a Család" elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét. A versenyt az Országos Balesetmegelőzési Bizottság megalakulásának 15. évfordulója teszi emlékezetessé.  A döntőben a helyi, majd a területi versenyek I. és II. helyezettjei, összesen 12 család vehetett részt. A verseny célja, hogy a közlekedésrendészeti szabályokat minél szélesebb körben, játékos módon, a szülők segítségével sajátítsák el a kisgyermekek.

részletek

Tovább bővült az elektronikus autópálya-matrica termékek köre  - D2, D3, D4 típus

A WWW.AUTOPALYAMATRICA.HU oldalon mai naptól a személygépjárművek után a tehergépjárművek, buszok, kamionok számára is elérhetővé váltak a D2, D3, D4 típusú 1 napos, heti és havi elektronikus matricák - akár elővételben is - bankkártyás fizetéssel!
Mostantól akár a telephelyről, irodából pár perc alatt megvásárolható a matrica, ráadásul készpénz sem szükséges hozzá. Mindössze internet elérésre és egy bankkártyára van szükség. A regisztrált ügyfelek számára még komfortosabb a vásárlás a "Kedvenc rendszámok" menüpont alkalmazásával, ráadásul a korábbi tranzakciók bizonylatai is visszakereshetőek! A vásárlások során 100 Ft tranzakciós díj kerül felszámolásra

Mennyi is 2007 01.01.-től?

Tudjuk egyáltalán, hogy mennyi a garantált bérminimum? Vagy tisztában vagyunk azzal, hogy mennyi a vakok személyi járadéka? Tisztában vagyunk-e azzal, hogy mekkora a munkavállalók által fizetendő közterhek? És arra, hogy ki jogosult az Időskorúak járadékára? Ugye nem sokan tudnak ezekre a kérdésekre válaszolni. Most egy csokorba összefogtuk, hogy mindenki tisztában legyen mi mennyi 2007-től.

részletek

Áprilistól olcsóbb  ezer gyógyszer

Több mint ezer tb-támogatott gyógyszer ára és térítési díja csökkent április 1-jén, az árváltozás átlagosan 16 százalékos lesz, és 141 készítmény ára növekszik - jelentette be Molnár Lajos egészségügyi miniszter.

részletek

A 3T (Tarján Tarkán Társaság) pályázati felhívása

Salgótarján várossá nyilvánításának 85. évfordulóján a 3T (Tatján Tarkán Társaság) nyilvános pályázatot hirdet gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriában.

részletek

EGYÜTTMŰKÖDÉS A BANK ÉS A RENDŐRSÉG KÖZÖTT

Együttműködési megállapodást írt alá Szász János, az OTP Bank Nyrt. Közép-Magyarországi Régiójának a vezetője és Dr. Ármós Sándor r. dandártábornok, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

részletek

Palóc Mentőalapítvány!

2006. december 21-én délután, első alkalommal kerülhet sor a „nógrádi mentőskarácsony” megrendezésére, ahol a mentőszolgálat 53 dolgozója veheti át a „Palóc Mentőalapítvány” támogatóinak ajándékcsomagját.

részletek

 

LCD vagy Plazma?!

Sokan akarják szeretteiket, vagy magukat meglepni egy korszerű LCD, vagy Plazma TV-vel. Többekben felmerül a kérdés melyiket? Mi a különbség a kettő között? Nemrég egy ismerősöm eljuttatott hozzám egy tanulmányt. A tanulmányt a Panasonic végezte, így kicsit marketing szagú, de ha a fejekben az a kérdés fogalmazódik meg napról napra, hogy "LCD vagy Plasma TV???"  akkor ajánlom, hogy olvasd el, mert e tekintetben nagyon jól érzékelteti és megmagyarázza a különbséget a két technológia között és várhatóan a választ is meg fogod kapni.

részletek

Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet a  SZOCIÁLIS MUNKA NAPJA alkalmából  2006. november 10-én 15 órakor megyei ünnepséget rendezett, ahol idén is kiosztották a „Nógrád Megye Salkaházi Sára Díjat". A rendezvényről részleteket hamarosan közlünk.
részletek

A Nógrád Táncegyüttes és a Dűvő zenekar

ízelítő az együttesről

Suli-buli tanévnyitó az Arany János Általános Iskolában

részletek

Kőlevesfőző fesztivál Szilaspogonyban.
Hasonló rendezvényre lenne szükség Zagyvapálfalván is, hogy közelebb kerüljenek az emberek végre egymáshoz. Kérem nézzék meg rövid beszámolónkat.

részletek

Véget ért a Gagarin úti parkoló építés!
Befejeződtek a Gagarin úti parkolók kiépítési munkái. 2006. június 26.-n elkezdődött feladat érintett területe: Gagarin út 10. számtól az út végéig.
Képriport az építkezésről.

részletek

Gyermeknap az Apolló moziban
részletek

RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS
részletek


Salgótarjánban fakad dalra Harry Potter

A Hibó Tamás Művészeti iskola mai formájában tavaly május óta létezik, de ez sem akadályozta meg JK Rowlingot abban, hogy megadja a jogokat a Harry Potter bemutatására.

Kapcsolódó anyagaink:

Harry Potterből James Bond?

 

http://index.hu/kultur/cinematrix/cinehirek/?main:2005.09.07&235517

Tízmillió Potter-könyv 24 óra alatt

 

http://index.hu/kultur/klassz/harryp050717/

Harry Pottert üldözi a pápa

 

http://index.hu/kultur/pol/popepott/

 

Harry Potter címen musicalt mutatnak be Salgótarjánban, a helyi művelődési házban. A darab létrejötte azért is érdekes, mert a tavaly május óta létező, és a darabot színre vivő Hibó Tamás Művészeti Iskola megkapta a jogokat a Warner Bros. stúdiótól és a könyv írójától, J.K.Rowlingtól is.

"Szenzációs egy figura ez az írónő, leemelem a kalapom előtte", mondta Varga László a Művészeti Iskola vezetője. Az ötlet a helyi drámafoglalkozásokon merült fel, mert a gyerekek a Padlás, és a Dzsungel könyve után valami újat, frissebbet szerettek volna. Ekkor írtam meg a zenét, és a szöveget a Bölcsek köve alapján, mondta Varga László.

Mint a mesében

Varga úr optimizmusa akkora volt, hogy ezek után a szervezést is magára vállalta, és egy Skóciában élő volt tanítványa segítségével januárban email-t írt Rowlingnak. A válasz április elsején érkezett meg, egy szerződéssel. A Warner nem viccelt. Leírta, hogy nem támogatja a musicalt, de engedélyezi.

Ez azt jelenti, hogy semmilyen anyagi segítséget nem nyújt az előadáshoz, és azt is megtiltotta, hogy a bevételeket üzleti haszonként könyvelje el az iskola. Minden, a jegybevétel által befolyt pénzt a gyerekek további képzésére kell fordítani. Az írónő a jegyárakat is szerződésben rögzítette, ami három, és hét font (1000-2500ft)között mozoghat.

"A kinti menedzsment nagyon keményen utánanézett, kinek adja a jogokat, ezért is nagy megtiszteltetés hogy Salgótarjánban állíthatjuk színpadra. Naponta nagyjából 1500 kérelmet kapnak Rowlingék, de eddig tudtommal senki sem kapott jogot a rendezésre", mondta Varga László.

Jó lenne egy cd

A musical dalszövegei, és a zene már kész van. A megvalósításhoz legalább 10 millió forintra lesz szükség. "Jó lenne kiadni egy cd-is, hogy azért bevétel is legyen és minél több emberhez eljusson, de ezért a bemutatót követően újabb tárgyalásokra lesz szükség", mondta az iskola vezetője.

A casting most szombaton lesz, és minden gyereket, és daloló felnőttet várnak 7-35 év között Salgótarjánban. A bemutató a tervek szerint jövő májusban lesz, de a musicalt szeretnék az ország több pontján is bemutatni.

"Lehet az ősbemutatóra még Daniel Radcliffe, az igazi Potter is ellátogat. De ez még nem biztos", mondta Varga László.


© 2005, lineadigitall
websas.hu