SZMN 2005 Díjazottjai
főlap levelezés bemutatkozás linkek fotók játszótér közinformáció szociális tudnivalók híreink

Lőrik Józsefné

1965-től dolgozik a gyermekvédelemben, 1979-től a felsőpetényi Gyermekotthon igazgatóhelyettese, majd igazgatója, a gyermekvédelmi rendszer átszervezését követően pedig a „Margaréta” Gyermekotthon vezetője. Vezetői, nevelői stílusát a következetesség és határozottság jellemezte. A gyermekek számára mindig szeretetteljes, családias otthont biztosított, támogatta a vérszerinti családba történő visszahelyezést. Szakmai tevékenységének 40 évét a ma is korszerű nevelési elvek jellemezték. Kollégaként több generáció nevelőinek, gyermekfelügyelőinek adott szakmai útmutatást. Több évtizedes kiemelkedő, áldozatos munkája elismeréseként és nyugdíjba vonulása alkalmából részesült Salkaházi Sára Díjban.

Böhm Sándor

1995-től dolgozik a Magyar Vöröskereszt Balassagyarmati Szervezeténél területi titkárként. Tevékenységéhez tartozik a véradásszervezés, elsősegélynyújtó és egyéb tanfolyamok szervezése, továbbá az adománygyűjtés. Legfőbb feladatának a rászorulók megsegítését tekinti. A városban általa kialakított intézményrendszeren belül működik egy népkonyha, 80 férőhelyes európai színvonalú ellátást biztosító nappali melegedő, valamint 20 férőhelyes hajléktalan szálló. Az utcai szociálismunka rendszerének kialakításával együtt Balassagyarmat városban komplex hajléktalan ellátás megteremtésére nyílt lehetőség általa. Kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként részesült Salkaházi Sára Díjban.

Lakiné Kovács Enikő

1995 óta a Dr. Göllesz Viktor Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon dolgozója, ahol kezdettől fogva gazdasági-műszaki igazgatóhelyettesi munkakört tölt be. 10 éves tevékenysége alatt mindig arra törekedett, hogy az intézmény működőképes legyen, emelje az ellátás színvonalát. aktív szerepet vállalt különböző pályázati programok kidolgozásában és lebonyolításában, javítva ez által is az ellátottak életminőségét. Szakmai felkészültségével, emberi hozzáállásával hozzájárult az intézmény zökkenőmentes működéséhez, a kitűzött célok eléréséhez. Az intézményben nyújtott eddigi eredményes munkája alapján méltónak tartották a Salkaházi Sára Díj odaítélésére.

Prokai Judit

© 2005, lineadigitall
websas.hu