SZMN 2006 díjazottjai
főlap levelezés bemutatkozás linkek fotók játszótér közinformáció szociális tudnivalók híreink

„Ha nem teszünk magunkért, ki tesz értünk?

Ha nem teszünk másokért, miért élünk?”

Ünnepélyes keretek között rendezték meg Salgótarjánban, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Képzési Központjának Salkaházi Sára termében a Szociális Munka napját 2006. november 10-én.

Az ünnepség levezetője Sisák Imre Pásztó város polgármestere, a Megyei Közgyűlés Szociális- és Egészségügyi Bizottságának elnöke köszöntötte a résztvevőket és röviden felidézte a Szociális Munka Napjának történetét. A himnusz közös eléneklése után Sisák Imre felkérte Forgó Györgynét, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szociálpolitikai szakállamtitkárát az ünnepi köszöntőjének elmondására. A szakállamtitkár asszony megköszönte a szociális területen dolgozók áldozatos munkáját, nem feledkezve meg arról, hogy az ellátás az ünnepi pillanatokban is folyik, hogy sokan az ünnepnapon is a családjukból kikerült gyermekek, az idősek, a támogatásra szoruló segítésével foglalkoztak. Ez a nap nem pirosbetűs, nem munkaszüneti nap mégis igen jelentős, s az országban egyre több helyen köszöntik a szociális területen dolgozókat november 12. táján.

Az ünnepi köszöntő elhangzása után Becsó Zsolt, a Megyei Közgyűlés Elnöke adta át az idei Salkaházi Sára díjakat Demus Iván, Horváth Ferencné és a ludányhalászi Ipolypart Ápoló Gondozó Otthon és Rehabilitációs Intézet III. számú gondozási egységének.

A megyei intézmények vezetőinek díjátadására ezután került sor.

Dr. Fehér Edit, a balassagyarmati Reménysugár Otthon igazgatónője Szabó Gábornét köszöntötte s elmondta, hogy másik munkatársuk Juhászné Kovács Judit a balassagyarmati ünnepségen és épp ez idő, november 13-án pedig az országos ünnepségen veszi át kíváló munkájáért kapott díjait.

Szvorád Andrásné, a berceli Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon igazgatója Bogdán Ferencné részére adta át az elismerést.

Fekete Zsolt, a Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója idén, első alkalommal Tersztyánszky Rudolfnak adta át a Dr. Ponyi Béla Díj és Emlékérmet. Gioanni Alissi a Nógrád megye szakéllátásában élő gyermekekért díjat vette át a gyermekek sok éves támogatásáért.

Az ünnepi műsor keretein belül adta át Berthel Katalin az Európa a miénk is című nemzetközi kiállítás magyar alkotóinak elismerése. A díjazottak között volt a BAZ Megyei Önkormányzat Ápoló Gondozó Otthona, a salgótarjáni székhelyű Megyei Gyermekvédelmi központ „Jövőért Lakásotthonának”, az „Akácos Udvar” Belső-Erzsébetvárosi Gondozó és Szolgáltató Központ, a Csongrád Megyei Önkormányzat Pszichiátriai otthon lakói.

A díjazottakat, résztvevőket és valamennyi, a szociális munkában dolgozó szakembert a Rózsavölgyi Márk Művészeti Iskola köszöntötte műsorával.

A hagyományoknak megfelelően a résztvevők ezután néma főhajtással emlékeztek azokra a szociális területen dolgozókra, akik már nem nincsenek közöttünk.

A Szociális Munka Napja ez évi ünnepi rendezvénye állófogadással ért véget a NCSSZI Képzési központjának aulájában.

Prokai Judit

© 2005, lineadigitall
websas.hu