SZMN 2006 Díjazottjai
főlap levelezés bemutatkozás linkek fotók játszótér közinformáció szociális tudnivalók híreink

DEMUS IVÁN a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet Képzési Központjának (Salgótarján) igazgatója, aki szociológusként, szociálpolitikusként két évtizede dolgozik a szociális, illetve a gyermekvédelmi ellátás területén.

A szociális szakemberek képzése és továbbképzése kidolgozásában, megszervezésében úttörő szerepet vállalt. Az országos hatáskörrel rendelkező NCSSZI képzési igazgatójaként másfél évtizede a szociális szakemberek folyamatos képzését, továbbképzését, szakképzését menedzseli. Nemcsak szervezi a képzési munkát, de tanítja is a szakembereket.

Nevéhez kötődik a Szociális Munka Napjának kezdeményezése, amely Nógrádból kiindulva vált országos eseménnyé, a szakma ünnepévé.

A Szociális Igazgatók Magyarországi Egyesülete (SZIME) alapító tagja, egyben a választmány elnöke, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése Szociális Bizottságának tizenkét évig, 1994 évtől 2006. évig volt az elnöke. Dolgozott társadalmi alpolgármesterként, volt országgyűlési képviselő, de igazi munkájának mindig a szociális ágazatban végzett feladatokat tekintette. Rendszeresen publikál az itt dolgozó szakemberek életéről, munkájáról, a szakma szépségeiről.

Demus Iván országosan és nemzetközi szinten elismert szakember, közel egy évtizede szervezi és koordinálja a hazai szakemberek külföldi tapasztalatcseréjét.

Kezdeményezésére alapította a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Salkaházi Sára Díjat, mely a megyében a szociális és gyermekvédelmi területen dolgozó, kiemelkedő munkát végző személyek és csoportok elismerését szolgálja.

Prokai Judit

© 2005, lineadigitall
websas.hu