SZMN 2007 Díjazottjai
főlap levelezés bemutatkozás linkek fotók játszótér közinformáció szociális tudnivalók híreink

Dr. Fehér Edit a Balassagyarmati Reménysugár Otthon igazgatója

Dr. Fehér Edit 1980-ban államvizsgázott a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. A diploma megszerzése után a balassagyarmati Városi Kórház gyermekosztályának osztályos orvosa lett.

1984-től a Nógrád Megyei Területi Csecsemő és Egészségügyi Gyermekotthonban intézeti orvosi feladatokat látott el, majd 1988-tól az intézmény igazgatójává nevezték ki.

1987-ben csecsemő és gyermekgyógyász szakvizsgát, majd 1995-ben társadalom orvostan szakvizsgát tett. 1997-ben végezte el az egészségügyi menedzser képzést a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetemen. 2002-ben szociális szakvizsgát tett a fogyatékosok szociális ellátása és rehabilitációja képzés keretében.

Az Ő vezetésével kiválóan látja el az intézet a rá bízott feladatokat:

· a gyermekotthoni részlegen a gyermekvédelmi szakellátást O-6 éves korosztály számára

· a fogyatékos otthoni részlegen a súlyos értelmi fogyatékos, valamint halmozottan sérült gyermekek és fiatal felnőttek ápolását, gondozását, rehabilitációját,

· valamint az intézetben működik anyaszá1l6 is, ahol a kiskorú és szociális válsághelyzetben lévő várandós anyákat, valamint kiskorú és szociális válsághelyzetben lévő anyákat 6 éven aluli gyermekeikkel látják el.

A Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése - a Szociális és Egészségügyi Bizottság döntése alapján - a szociális és gyermekvédelmi munka területén kifejtett kiemelkedő tevékenységért "Nógrád Megye Salkaházi Sára Díj" -at adományoz, amelyhez, őszinte szívvel gratulálok.

Prokai Judit

© 2007, lineadigitall
websas.hu