SZMN 2007 Díjazottjai
főlap levelezés bemutatkozás linkek fotók játszótér közinformáció szociális tudnivalók híreink

Szécsényi Ferences Szegénygondozó Nővérek
(Képviselő: Rosu Anna M. Marianna)

A szécsényi Ferences szegénygondozó nővérek 1994-től működtetik a "Ferences Betánia" Idősek Otthonát, akik a lakosság nagy tiszteletét és elismerését is bírj álc Azokat az idős embereket, akik súlyos betegek, akiket nincs aki gondozzon, eltartson, szeretettel fogadják az idősek otthonában, odaadással ápolják és gondozzák őket.

Ápolásra és gondozásra szorulókat nemcsak Szécsényből, hanem Nógrád megye és az ország bármely településéről szívesen és megértéssel fogadnak. Az idősek otthonának vezetésén túl családokat és magányosokat is látogatnak, ahol öregeket, betegeket gondoznak., megosztva velük mindennapi gondjaikat és reményeiket, ha szükséges segítenek élelmiszer és gyógyszer beszerzésben, a házkörüli munkákban, takarításban.

Az intézmény 1994 február ll-től folyamatosan kiemelkedő színvonalon működik.

A Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése - a Szociális és Egészségügyi Bizottság döntése alapján - a szociális munka területén kifejtett kiemelkedő tevékenységért - a Ferences Szegénygondozó Nővérek részére " Nógrád Megye Salkaházi Sára Díja"-t adományoz, amelyhez őszinte szívvel gratulálok

A kollektíva nevében Puszta Károlyné osztályvezető főnővér vette át a Salkaházi Sára Díjat.

Prokai Judit

© 2005, lineadigitall
websas.hu