Pálfalvai Liverpoolban
főlap levelezés bemutatkozás linkek fotók játszótér közinformáció szociális tudnivalók híreink

Szenzációs hírként már megírtuk, hogy az angol Liverpool csapata két fiatal magyar labdarúgót igazolt az MTK-ból. A két csatár egyike a hazai élvonalban az őszi szezonban bemutatkozó salgótarjáni származású tizenhét éves Simon András, aki pályafutását a Salgó Öblös-Faipar SC-ben kezdte el.

A másik a tizennyolc éves Németh Krisztián, aki Győrből indult. Az MTK Budapest megállapodott az FC Liverpoollal a két futballista átigazolásáról. A két fiatal labdarúgó ennek szellemében az elmúlt héten már alá is írta öt évre szóló kontraktusát az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, az idei évben a BL-döntőig jutó „vörösökhöz”. Mindkét labdarúgónál profi szerződést kínált az angol klub. Az eddigi pályafutásáról és az elkövetkező tervekről Simon Andrást kérdeztük, aki 1990. március 30-án született Salgótarjánban.

– A Salgó Öblös csapatánál nevelkedtél, ahol az édesapád is volt az edződ. Miként emlékszel vissza ezekre az évekre?

– Salgótarjánon belül Zagyvapálfalván van a szűkebb hazám. Az ottani mindennapos focicsaták sokat segítettek fejlődésemben. Ezeket az éveket sosem felejtem el, mivel tudom honnan indultam, s mindig emlékezni fogok arra, mi vett ott körül. Salgótarjánban meghatározó edzőim voltak – Dudás Tibor, Patkó József, Répás Béla – akiknek nagyon sok köszönettel tartozom. Ezek az emberek akkor is mellettem álltak, ha rossz fát tettem a tűzre. A legnagyobb sikerem a 2003–2004-es bajnokságban volt, amikor az U16-os csapatban játszottam (SBTC néven az NB II és NB III Szolnoki csoportjában szerepeltek – szerk.) 104 gólt szereztem. A mai napig nem mentem volna el szülővárosomból, ha a fejlődésemhez szükséges feltételek adottak lettek volna. Gondolok itt a létesítményre és egy versenyképes csapatra. Sajnálom, hogy édesapámnak el kell költöznie, hogy a szakmában tovább fejlődhessen.

– Aztán 2004 nyarán következett az MTK, majd az agárdi Sándor Károly Futballakadémia. Hogyan alakult a labdarúgó-pályafutásod?

– Ikertestvéremmel, Ádámmal Budapestre költöztünk, ahol az MTK-val az első évben megnyertük U15-os bajnokságot. Aztán egy komoly kiválasztás után kerültünk Agárdra. A 2005–2006-os bajnoki évadban három bajnoki címet is szereztünk, hiszen szerepeltünk az U16, U17 és U19-es kék-fehér együttesben is. Sosem felejtem el, hogy a bajnoki aranyérmet az U19-eseknél a Ferencváros ellen az utolsó másodpercekben elért gólommal nyertük meg az MTK-val.

– Tavaly, október 27-én bemutatkoztál az élvonalban is az FC Fehérvár elleni hazai mérkőzésen, s a bátyád, Attila helyett léptél pályára a 61. percben.

– Igen, a 11. fordulóban életem első és eddigi egyetlen felnőtt NB I-es focimeccse volt, ami mindenkiben mély nyomokat hagy és ebben én sem vagyok kivétel. Ez a mérkőzés emlékezetes marad mindenkinek, így nekem is.

– Időközben stabil tagja lettél az U17-es válogatott keretnek, amellyel szép sikereket értetek el. Melyiket emelnéd ki?

– Az első csoportkörben – tavaly ősszel – az örményországi Jerevánban a csapatunk két győzelemmel és egy döntetlennel megnyerte a négyes tornát. Aztán ez évben az elitkörben, Franciaországban harmadik helyen zártunk, így nem sikerült kivívni a kvalifikációt a nyolccsapatos kontinensviadalra. Az U18-as korosztályos válogatottnak is alapembere lettem, s büszke vagyok arra, hogy a válogatott mérkőzéseim gólátlaga megközelíti az egyes átlagot.

– Bátyáddal, Attilával és ikertestvéreddel, Ádámmal egy csapatnál voltatok Salgótarjánban és az MTK Budapest csapatnál is. Sőt az utóbbival a korosztályos válogatottban is. Mit kívánsz nekik?

– Azt kívánom testvéreimnek, hogy minél hamarabb be tudjanak mutatkozni egy ugyanolyan csapatban mint az enyém, határ a csillagos ég. Különböző okok miatt nem tartanak még ott, ahol én. Attila talán egy kicsit későn vállalkozott az MTK-s kalandra, Ádám pedig most épül fel súlyos sérüléséből.

– Ez év januárjában néhány napos tesztelésen voltál Liverpoolban. Akkor mit mondtak ott?

– Meglepett a vezetők és játékosok viselkedése, azt hittem, majd lenéznek engem, de nagyon rendesek és barátságosak voltak velem. Rafa Benítez menedzser búcsúzáskor annyit mondott: – Nos milyen érzés a Pool játékosának lenni?

– Mikor dőlt el véglegesen, hogy Németh Krisztiánnal együtt aláírhatod az ötéves profi szerződést?

– A januári tesztelés óta tikokban tartották szerződésünket, annyira, hogy Németh Krisztiánét csak akkor tudtam meg, amikor május 24-én repülővel kiutaztunk. Ekkor négyórás orvosi vizsgálaton estünk át, majd utána Rafa Benítez személyes jelenléte mellett írtuk alá a szerződést.

– Miként készülsz a nagy megmérettetésre?

– Edzéssel, pihenéssel és az angol nyelv tanulásával.

– Mikor utaztok ki a Mersey-parti városba?

– Rafa Benítez kérésére az utolsó mérkőzéseken már nem játszom az U19-es csapatban. Ugyanis azt kérte, hogy frissen feltöltődve érkezzek a június 28-i első edzésre. Már 25-én kiutazunk Krisztiánnal, mert a számunkra biztosított apartmanokat be kell rendezni.

– Mit vársz önmagadtól az elkövetkező években?

– Azt, hogy a fejlődésem továbbra is töretlen maradjon és minél előbb meghívást kapjak a magyar felnőttválogatottba.

– Az említetteken kívül kiknek szeretnél még köszönetet mondani az eddigi sikeres pályafutásodért?

– Elsősorban a családomnak, továbbá Tamási Zsoltnak, az agárdi akadémia vezetőjének, Domonyai Lászlónak, az MTK klubigazgatójának és a Careers Management Group munkatársainak.

Forrás:nogradmegyeihirlap.hu

 

Lap ajánló

Fórum

Bannercsere

Információ

Vendégkönyv

Pálfalvai Panoptikum

Favorit - VOLÁN bázis

Rendőrségi hírek

Traffipax

Süssünk-főzzünk

Női oldal

Pálfalva története

Beszédes képek

Időjárás

Röhölde

TV csatornakiosztás

A Nép ügyvédje

Letöltések

Nemzetközi Jelnyelv

Kalendárium

2007 - A disznó éve

Chat

Impresszum

© 2007, lineadigitall
websas.hu